باطری لیتیومی دستگاه های ردیاب:
اگر به اطراف خود نگاهی دقیق بیندازیم میبینیم که اکثر وسایل توسط باطری کار میکنند. برخی وسایل، هم با باطری(برق مستقیم) کار میکنند هم با برق متناوب. اما دلیل اینکه هردو حالت را برای برخی وسایل انتخاب میکنند چیست؟ اولین پاسخی که به ذهن میرسد، حساسیت و کاربرد آن وسیله است.
اساساً، یک باطری شامل سه بخش عمده است. دو الکترود (مثبت و منفی) که داخل الکترولیت تعبیه شده است. سازندگان باطری عموماً باطری را با ظرفیت کولمتریک مشخص مینمایند، که این مقدار از تخلیه باتری با شارژ کامل تا رسیدن به ولتاژ قطع بهدست میآید. لازم است ذکر شود که عموماً باطریهای مشابه در جریانهای تخلیه متفاوت دارای ظرفیت متفاوت هستند. بهطور کلی در جریانهای تخلیه بزرگتر ظرفیت باطری کاهش مییابد.
تاریخچه باطری ها:
انواع گوناگونی از باطریها در بازار عرضه میشود. همه این باطریها بر اساس تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی کار میکنند. در سال ۱۸۰۰ میلادی، آلساندرو ولتا (Alessandro Volta) دریافت که هنگام استفاده از یک مایع خاص به عنوان رسانا، میتوان به صورت مداوم برق تولید کرد. این کشف منجر به ساخت نخستین پیل ولتایی یعنی باطری شد. باطریها در اندازههای مختلف، مواد شیمیایی مورد استفاده و اشکال مختلف عرضه میشوند. از سلولهای مینیاتوری گرفته که برای تأمین انرژی سمعک و ساعت مچی استفاده میشود تا سلولهای کوچک و نازک که در تلفنهای هوشمند استفاده میشود، و باطریهای بزرگ اسید-سرب یا لیتیوم-یونی که در وسایل نقلیه استفاده میشوند و باطریهای عظیم الجثه به اندازه اتاق ساختمان که برق اضطراری مراکز تلفن و مراکز داده رایانه را فراهم میکنند.
باطری مورد استفاده در ردیاب
در بالاتر راجع به حساسیت برخی وسایل صحبت کردیم. یکی از این وسیله ها، ردیاب است. ردیاب ها اصولا از باطری خودرو تغذیه میشوند ولی ممکن است موقعیتی یش آید که نتواند مستقیما انرژی خود را از برق خودرو تهیه کند پس نیاز به یک باطری داخلی میباشد. باطری ردیاب ها باطری لیتیومی است. از مزایای باطریهای لیتیوم بالاترین چگالی انرژی، ماندگاری طولانی است و میتوان آن را در طیف وسیعی از دما استفاده کرد. پیلهای لیتیومی کوچکتر و سبکتر هستند و طول عمر بیشتری دارند و مقاومت داخلی بالایی دارند
نوع دیگر باطری باطری لیتیوم یون است. این باتریها به دلیل داشتن شارژ زیاد، چگالی انرژی بالا، ماندگاری طولانی، جریان تخلیه کم و کم هزینه بودن، در صنعت مدرن الکترونیک قابل حمل، به عنوان منبع اصلی انرژی مسلط شده اند. کاربردهای آن شامل لپ تاپ، رادیو، تلفن همراه، کاربردهای هواپیمای، باتری خورشیدی، وسایل نقلیه برقی، ردیابهای معدن و … است.
در نهایت توجه کنید که برای استفاده بهینه از هر دستگاه و در نتیجه افزایش طول عمر باطری، نیاز است که اطلاعات زمینه ای خود را تکمیل کنید.
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.