ماژول GSM و نحوه عملکرد آن:
GSM مخفف Global System for Mobile Communication یا “سیستم بین المللی ارتباطات همراه” است که در واقع از عبارتی فرانسوی گرفته شده است و همانند HICAP، Mobiletex GPRS و PALM جزو محبوبترین و رایجترین استانداردهای تلفن همراه در سراسر دنیا میباشد. ماژول سامانه جهانی ارتباطات همراه (GSM) ، معمولا در مودم هایی که بر اساس سیم کارت هستند قرار میگیرد و می تواند همانند تلفن همراه، استفاده از شبکه موبایل را امکان پذیر کند. ماژول GSM را توسط یک کامپیوتر یا میکروکنترلر میتوانیم کنترل کنیم ، این ماژول وظایفی از جمله مکالمه، ارسال پیامک، دریافت پیامک، ارسال فکس و … را انجام میدهد.
شبکهی GSM شامل تعداد کثیری MS یا همان گوشیهای موبایل است که در انواع و مدلهای مختلف در دست افراد موجود است.
این ساختار به صورت یک شبکهی سلولی میباشد که بر اساس تقسیمبندی باند فرکانسی موجود بین نواحی مختلف و تحت پوشش ایستگاههای فرستندهی BTS در یک منطقهی جغرافیایی کار میکند.
تاریخچه:
گسترش گوشیهای سلولی تلفن همراه در اوایل دههی هشتاد میلادی در اروپا، با مشکل روبرو شد و عدم وجود استانداردسازیهای تکنولوژیکی، در سال ۱۹۸۲باعث ساخت گروه ویژهی تلفن همراه (GSM)شد.اولین شبکهی استاندارد جیاسام در سال ۱۹۸۸ در فنلاند افتتاح شد و مسئولیت مدیریت استاندارد در سال ۱۹۸۹ به موسسهی استانداردهای ارتباطات سیار اروپا (ETSI) سپرده شد. در پایان سال ۱۹۹۳، بیش از یک میلیون کاربر از سرویسهای جیاسام استفاده میکردند.
و امروزه بیش از ۲ میلیارد نفر در ۲۱۲ کشور از این استاندارد بهره میبرند که در نوع خود یک رقم باورنکردنی است و سبب میشود تا کاربران بتوانند با استفاده از قابلیت Roaming یا امکان حضور همزمان در دو نقطهی مختلف ارتباطی، از گوشی همراه خود در هر شهر و کشوری استفاده کنند.
سیستم های زیرمجموعه شبکهGSM:
SIM:
سیمکارت مانند یک کارت اعتباری میباشد که با جا زدن آن در گوشی، ارتباطی مستقیم با سیستم VLR و غیرمستقیم با سیستم HLR دارد و با ارائهی شماره و مشخصات مشترک، برای استفاده از شبکه، اعلام هویت میکند.
BTS:
برقراری ارتباط رادیویی بین شبکهی GSM و گوشیهای موبایل توسط Air interface و تعداد زیادی از ایستگاههای فرستنده BTS میبشد.
BSC:
تمام BTSهای یک منطقه، توسط Abis _ interface به سیستمی به نام Bsc وصل میشوند. Bsc وظیفه کنترل BTSهای یک ناحیه و همچنین انجام عملیات مرکزی بر روی آن هارا دارد. BSC وظیفه دارد تا اطلاعات را دسته بندی کند و آنهارا به سیستم MSC ارسال کند.
TRAU:
وظیفهی این قسمت ترجمه و فشردهسازی اطلاعات وارده از طریق BSC به MSC و عکس آن است. به عبارتی دیگر، اطلاعات را به اطلاعات قابل استفاده از BSC به MSC دسته بندی میکند و یا برعکس.
MSC:
بسیاری از BSCها از طریق A_ interface به یک MSC وصل میشوند؛ MSC مانند یک مرکز تلفن دیجیتالی میباشد که همزمان چند شبکهی خارجی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.مسیردهی مکالمات ورودی و خروجی و واگذاری کانال روی A_interface به هرUSER وظیفهی اصلی یک MSC میباشد.
HLR:
HLR از مراکز زیرمجموعه دیگر است که وظیفه ذخیرهسازی اطلاعات مربوط به شمار زیادی از مشترکین را به عهده دارد.
VLR:
اطلاعات مشترک، فقط زمانی که در حال حرکت در یک ناحیه میباشد، در VLR ذخیره میشود. منطقه جغرافیایی VLR حاوی یک ناحیه پوشیده شده از تعدادی BTS و مقداری BSC و MSC میباشد.
EIR:
زمانی که یک سیمکارت جدید درگوشی های دزدیده شده جا زده میشود، توسط EIR قابل شناسایی هستند. برای پیشگیری از دزدی، هر شبکه GSM دارای یک سیستم تشخیص هویت بهنام EIR است که هویت گوشیهای موبایل توسط آن و با استفاده از IMEI، قابل شناسایی است.
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.