نقش CPU در دستگاه های ردیاب به چه صورت است؟
Rate this post

Rate this post

CPU چیست؟

در این مقاله قصد داریم شما را به مفهوم کلی CPU آشنا کنیم و عملکرد آن را در دستگاه های ردیاب بررسی کنیم. واحد پردازش مرکزی CPU که از آن با عنوان مغز رایانه یاد می‌شود، تنها واحد پردازشی رایانه نیست؛ اما مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. CPU در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامه‌ها را بر عهده دارد.

در فناوری و تکنولوژی، دانستن مخفف کلمات و معانی آنها اهمیت زیادی دارد. عبارت‌هایی که شاید ندانستن معنی آنها باعث سردرگمی کاربران شود. یکی از این عبارات که اهمیت بالایی دارد CPU است.

CPU مخفف کلمه Central processing unit  است که به معنی واحد پردازش مرکزی میباشد. در انواع و اقسام دستگاه‌ها از رایانه‌ و لپ‌تاپ‌ گرفته تا گوشی‌ هوشمند، تبلت‌ و تلویزیون‌ هوشمند  و همچنین در ردیاب های خودرویی نیز وجود دارد.

نقش CPU در دستگاه های ردیاب به چه صورت است؟

داشتن دانش درباره‌ی عملکرد CPU و برندهای مختلف و تعداد هسته‌ها می‌تواند مفید باشد. این پردازنده یک میکروچیپ میباشد و مدیریت کارکرد دستگاه را به عهده دارد. CPU معمولا توسط شرکت تولید کننده ردیاب تولید و برنامه نویسی میگردد. همین تفاوت در برنامه نویسی باعث شده است که  هر ردیاب را از ردیابهای دیگر شرکتها متمایز شود.

در این پردازنده تنظیمات مختلف از جمله اینکه اطلاعات ردیابی به کجا ارسال گردد، چگونه ارسال گردد، هر چند ثانیه یا دقیقه ارسال گردد، تعریف سرعت غیر مجاز، محدوده های جغرافیایی و دیگر امکانات ردیاب تعریف میگردد.

در برخی موارد نیز بعضی از شرکت ها برای تولید ردیاب ها، این پردازنده ها را از شرکتهای دیگر خریداری کرده و  فقط کار مونتاژ را انجام میدهند. در این شرایط معمولا کیفیت ردیابهای این شرکتها بسیار پایینتر از شرکتهای اصلی میباشد و تشخیص اصل یا غیر اصل بودن ردیابها نیاز به شناسایی انواع این پردازنده ها دارد.

عملیات CPU در چند مرحله صورت میگیرد؟

به طور کلی پردازنده ها عملیات پردازشی خودشان را در سه مرحله انجام می دهند. این مراحل به ترتیب عبارتند از

  1. واکشی (Fetch)
  2. رمزگشایی (Decode)
  3. اجرا (Execute)

 

  • مرحله اول واکشی (Fetch)

هنگامی که دستورالعمل ها از رم به سمت پردازنده ارسال می شوند، مرحله واکشی شروع می شود. در این مرحله پردازنده دستورالعمل وارد شده را توسط یک شمارشگر، نگه می دارد. سپس دستورات را در قسمت «رجیستری» ثبت می کند. فضای شمارشگر افزایش بیشتری پیدا کرده تا به دستورات بعدی برود.

  • مرحله دوم رمزگشایی (Decode)

هنگامی که یک دستور در رجیستری پردازنده ثبت شد، رمزگشایی از آن آغاز می گردد. در این مرحله دستورات تبدیل به سیگنال هایی می شوند که برای انجام و اجرای به بخش های مختلف یک پردازنده ارسال می شود.

  • مرحله سوم اجرا (Execute)

در نهایت سگینال هایی دریافتی در بخش های پردازشی پردازنده اجرا شده و بعد از آن نتیجه در رجیسترها مجدد ثبت می شود.

تمام کار سه عملیات در ظرف مدت چند میکروثانیه (پالس ساعت) انجام می شود.

 

 

admin

دیدگاه کاربران ...

    لطفاً قبل از ارسال سوال یا دیدگاه،بخش سوالات متداول را مطاله فرمائید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید

جدیدترین محصولات

مشاهده تمام محصولات