تکنولوژی LBS چیست و چه کاربردی در ردیابی دارد؟
بهتر است قبل از شروع صحبت در مورد تکنولوژی LBS، یک تعریف کامل و جامع از نقطه کور داشته باشیم. همانطور که میدانید دستگاه های ردیاب به واسطه سیم کارت عمل میکنند. هرکجا که سیم کارت آنتن داشته باشد، دستگاه های ردیاب نیز سیگنال ها را بهتر از ماهواره دریافت میکنند. اما همیشه و همه جا آنتن نیست و در بعضی مناطق آنتن سیم کارت قطع میشود و یا به اصطلاح از دسترس خارج میشود. مکان هایی مثل تونل ها، پارکینگ های طبقاتی که به زیر زمین می روند، اعماق اقیانوس ها و …. .به طور کلی تمام نقاطی که خارج از دسترسی ماهواره های جی پی اس باشند و هیچ گونه آنتن مخابراتی در آن نقطه وجود نداشته باشد را نقاط کور می نامند. این همان تعریفی است که برای دانستن تکنولوژی ال-بی-اس نیاز است.
LBS مخفف کلمه Location Based Service میباشد که به اسم سرویس مکان نما نیز شناخته میشود و به معنی دکل مخابراتی است. این تکنولوژی زمانی وارد عمل میشود که دستگاه ردیاب در نقطه کور قرار گرفته باشد و آنتن دهی صورت نگیرد و دستگاه نتواند موقعیت جغرافیایی ماشین را نمایش بدهد. در این شرایط LBS شروع به ارسال سیگنال هایی به نزدیک ترین دکل مخابراتی اطراف خود میکند و پس از گرفتن اطلاعات مورد نیاز، موقعیت حدودی خودرو را مشخص میکند. البته این تکنولوژی نمیتواند به دقیقی ماهواره جی پی اس عمل کند و فقط محدوده ی خودرو را مشخص میکند.
اجزا تکنولوژی LBS :
- ابزارهای موبایلی: ابزاری است که کاربر به وسیله آن درخواست خود را ارسال میکند
- شبکه ارتباطی: این مولفه ارتباط بین کاربر و ارائه کننده سیستم را برقرار میکند. در حقیقت داده ها و درخواستهای کاربر را به ارائه کننده تحویل داده و نتیجه را برمیگرداند.
- موقعیت یاب: تعیین موقعیت کاربر
- ارائه کننده خدمات: پس از ثبت و پردازش درخواست کاربر، نتیجهی مورد نظر به کاربر ارائه خواهد شد
- فراهم کننده داده و محتویات: ذخیره و نگهداری اطلاعاتی از قبیل اطلاعات جغرافیایی و مکانی
کاربرد فناوری LBS در چه مواردی است؟
- این فناوری کاربرد های زیاد و گسترده ای دارد ولی برای نمونه به چند مورد از مهمترین و کاربردی ترین موارد استفاده اشاره میکنیم:
- راننده ماشین های سنگین در جاده : موقعیت یابی خودرو در جاده هایی که امکان قطع شدن آنتن زیاد است، بسیار کاربردی میباشد
- آتش نشانان: آتش نشانان که به دلیل حرفه سخت و خطرپذیری که دارند امکان گیر افتادن در زیر آوار را دارند در نتیجه نجات جان آنها توسط این فناوری یک کمک بسیار مهم به حساب می آید
- کارگران معدن: کارگران معدن عموما اکثر مدت زمان کاری خود را در نقاط کور سپری میکنند.
- غواصان و دریانوردان: این افراد برای تحقیقات به عمق دریا و اقیانوسها میروند. مهمترین معضل این است که اینکه در اعماق دریا ممکن است جی پی اس برای ردیابی دقیق کافی نباشد. پس باید تکنولوژی ال-بی-اس وارد عمل شود تا راه نجات را آسان کند.
- هواپیمایی: اگر هواپیما در شرایطی سقوط کند که پیدا کردن لاشه آن بسیار دشوار باشد، ممکن است نتایج غیرقابل جبرانی به جا بگذارد وجود LBS ، این موقعیتیابی را بسیار آسان کرده است. حتی در نقاط کور و دورافتاده ای که هیچ جی پی اسی قادر به ارسال سیگنال نیست میتواند بهترین گزینه باشد.
تفاوت فناوری LBS و فناوری GPS در چیست؟
LBS و GPS شاید شباهت هایی به هم داشته باشند ولی از نظر تکنولوژی باهم متفاوت هستند و تفاوت اصلی این دو فناوری در کاربرد آن هاست. در زمانی که ردیاب GPS نمی تواند مکان یابی دقیق انجام دهد ، LBS موقعیت شما را تعیین می کند. GPS با کمک ۲۴ ماهواره ای که همیشه در حال گردش در مدار زمین هستند و بر اساس محاسبات اختلاف زمانی موقعیت شما را تعیین می کند اما LBS با کمک ارسال و دریافت سیگنال به نزدیک ترین دکل مخابراتی این کار را انجام میدهد.
تمامی این موارد اشاره به اهمیت این تکنولوژی میکند. ردیابی در نقاط کور یکی از بهترین اتفاقاتی است که به کمک این فناوری مهیا شده است.
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.